Om Strömkantens Tenkara

Strömkantens Tenkara drivs som en hobbyverksamhet av mig, Joakim Karlsson, vid sidan av mitt heltidsarbete på järnvägen. Detta projekt är sprunget ur tanken att göra tenkara mer tillgängligt i Sverige.

Vi har så mycket vatten där tenkara är klippt och skuret som verktyg, ändå har metoden inte fått det fäste som det borde ha.

 

Strömkantens Tenkara samarbetar med Tenkarafrämjandet som kommer anordna träffar, sammankomster och närvara vid olika evenemang och mässor. Det är främst där försäljning kommer ske, även om hela sortimentet kan beställas via mejl på denna hemsida. Jag lovar så snabba leveranser som jag mäktar med och är behjälplig vid garantiärenden, Tenkara USA's spön har livstidsgaranti.

 

Via kontaktsidan besvarar jag gärna allehanda frågor. Jag hjälper gärna till med att du får den utrustning som passar ditt fiske bäst, men glöm inte att utrustningsbiten inom tenkara är enkel; du behöver ett spö, en lina och en fluga. Fokus ligger på teknik och upplevelsen. Tenkara är för mig, bland annat, tanken på att skala ner utrustningsbiten så mycket som möjligt och eftersträva minimalism.